Ne naștem într-o țară oarecare, într-un loc oarecare și o familie pe care nu o alegem. Creștem și ne dezvoltăm personalitatea într-un anturaj pe care, de cele mai multe ori nu ni-l alegem. Toate acestea fac parte din procesul de creștere a „rădăcinilor”, asta până când apuci să vezi pentru prima oară orizontul. Atunci începi să realizezi cât de mult mai poți crește.

Zambet, mare si insula Koh Tao

Eu sunt Irina. M-am născut în toamna lui  ´89 în Bacău și am crescut într-un sat din apropiere, Cleja, în cea mai frumoasă familie pe care mi-aș fi putut vreodată dori.

La vârsta de aprope 22 ani m-am decis să plec din țară. Am ales Germania. Nu cunoșteam limba și nu aveam pe nimeni acolo care să mă aștepte. Suna destul de provocator pentru mine, așa că Germania a fost să fie pentru următorii 5 ani.

Am început să învăț limba, să o vorbesc și în cele din urmă să și scriu. Am început să fiu prezentă pe rețelele de socializare tot mai mult folosind engleza sau germana. Pentru mine totul părea să fie logic: trăiesc printre străini și vorbesc aceste limbi zilnic, mult mai mult decât limba română.

Din când în când primeam mesaje private de la persoane care mă întrebau dacă nu mai știu limba română de nu o mai folosesc, sau dacă am uitat de unde am plecat…

Am ajuns într-un moment al vieții în care am înțeles că orice duce la extremă este distructiv pentru noi. Nu am uitat de unde am plecat la fel cum sunt conștientă și de ceea ce sunt acum și încotro mă îndrept. Să păstrez un echilibru între aceste aspecte, asta îmi este provocarea!

Copac cu radacini răspândite pe cararea spre cascada
Dacă alegem să ne îndreptăm toată viața atenția asupra rădăcinilor, poate vor fi mai puternice… dar mai apucăm să creștem?

 

Iubesc călătoria, sportul și dezvoltarea personală continuă.
Sunt o visătoare și un om convins că, indiferent în ce situație ne aflăm, oricând putem trage o concluzie pozitivă ce ne poate duce mai departe. Cred că datoria cea mai mare pe care o avem atât cât trăim este să creștem prin a  face bine aproapelui.

Nu vreau să fiu un om obișnuit și nici nu mă mulțumesc cu o viață mediocră. De fapt, de asta îmi este și cel mai tare frică. Atunci când am încetat să creștem, murim.

Prin acest blog vreau să îți împart din gândurile și proiectele mele, cu ideea de a crește împreună și de a ne dezvolta orizonturile prin călătorii în diferite țări pe care le-am explorat dar și printr-o călătorie proprie de creștere și dezvoltare personală. Să fim împreună schimbarea ce vrem să o vedem în lume.

Mă bucur că ai ales să îți iei din timpul tău prețios și să îmi citești gândurile. Vreau să îți spun de pe acum că sunt deschisă pentru idei, întrebări, critici și aprecieri la adresa postărilor mele. Mă ajută să cresc în continuare. Scrie-mi impresiile tale în comentarii sau mesaje private, iar eu îți voi răspunde.

Îți sunt recunoscătoare și îți urez o călătorie de neuitat împreună cu mine, Călătorina 😉